}

HOME Profile FOOD RECIPES FOLLOW DASHBOARD

Friday, April 29, 2016

Tawaran Matrikulasi / Nak jadi askar?

Bismillahirahmanirahim,
pineapple, funny, and spongebob image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhhamdullilah aimie dapat tawaran untuk ke Matrikulasi di Negeri sembilan. Hahaha. Walaupun matrikulasi negeri sembilan pilihan ketiga tapi tak apa rezeki dimana-mana.

Berbalik kepada topik. Jujur aimie cakap sebelum aimie ambil spm aimie memang berniat nak jadi askar. cuma tak layak. sedih. ahahaha. Haritu ada jugak nak mohon untuk UPNM , tapi tak layak asasi perubatan ahahaha. Aimie cuma layak asasi pengurusdan strategi dan asasi kejuruteraan. cet. Kalau mohon lepas matrik untuk asasi perubatan pon tak layak if pointer bagus cemana pon. sebab aimie tersekat dekat addmath. addmath. syaratnya addmath B / B+ rasanya.

Ada sesiapa tahu tak cara lain untuk jadi medical team perubatan? Aimie teringin nak mohon medical assistant atau nursing ( matron ). Ada cara lain tak selain upnm. Teringin nak bekerja dalam tentera ceh tapi tak sedar diri. pendek , gemuk dan rabun ahahaha Imperfect kan? Hahaha trust me obody perfect.

Impian dan harapan aimie semenjak5 tahun dulu mungkin tak tercapai. jalan macam kelam je. ahahaha. Marilah berhuhu. Tapi tak dapat tentera aimie dah niat nak masuk Mercy atau Help Malaysia. ( organisasi tak berkerajaan NGO )

Boleh lah tukan. ahahaha gantung cita-cita mu setinggi bintang di langit dan sedalam lautan. Cakap banyak tak boleh kena usaha gak. Jangan cakap-cakp kosong. Doakanlah urusan aimi farzana dipermudahkan. Inshaallah.

Bye. Four weeks to go di kolej yayasan felda ( ELC ) kalau ada masa aimie akan story kan kyfelc punya pengalaman . How about my life? friends? lecture? Cet, Assalamualaikum



No comments: