Life as new student - Aimie Farzana

Sep 10, 2017

Life as new student

Bismillahirahmanirahim.
Assalamualaikum.
Image by Albina.A
Tak tahu nak mula cerita dari mana but I will try my best to keep it simple.  Allhamdullilah genap 2 minggu I'm officially UKM student. Ada sedih ada gembira.

Kita mulakan apa yang sedih. Aimie datang UKM without any friends from matric dan sekolah. Sedih weh, Modul 3 seem payah nak jumpa kat sini banyak modul 1, I just meet 2 people from my kuliah s3A semua lain fakulti. Here I need start everything from bottom. Bila di kuliah kebanyakkan duduk ikut geng asal like matrik selangor with all matric selangor. Budak asasi uitm with budak uitm. Budak utara with utara. Hahaha. Cenggitu hah.

 Rasa terasing , sebab aimie datang sini sorang-sorang and most of my potatoes ada di UKM bangi. Hewhew mari menangis. Ada sorang je sekolah aimie tu pun dia pindah time form 3. Can u feel how the akwardness.

I take my own initiative by trying to become someone that sociable. Tegur sana tegur sini. Tapi semua bawak geng dari tempat lama Hahaha. Ya Allah . My you ease everything. Kekadang rasa low self esteem sebab aimie ni gemuk dan bukan lah bergaya ala-ala hipster sedunia, I love bawal crepe, chiffon dan bubble shawl. Ada ke nak kawan eh :(

Lol I have my own plan join my favourite club yes like volunteer , senamrobik. Be brave Aimie. You can handle it :") Allah tak akan memberati hambanya melebihi kemampuan hambanya :')

Part paling sadis dekat sini lelaki kuliah aimie 14 manakala perempuan 60 . hahaha limited benau lelaki kat fakulti sains kesihatan , farmasi dan pergigian. kuikuikui. Dulu kuliah modul 3 lelaki 12 dan 100 orang perempuan, Can you feel it, Time sekolah menengah lelaki 7 orang 30 lain perempuan, Memang lelaki dah pupus ke apa :D kuikuikui.

Okeylah bye-bye. Doakan aimie tau huhuhuhuhuhuhuhuh.

3 comments:

faten.banana said...

Gambatte! May Allah ease everything bruh. I feel you somehow, when I first masuk uni I am the only person yg datang dari sekolah lama ;') takde kawan dan masalah nak cari orang yang den boleh tag along tu fuh payah (which I later decided to just being alone for some time) tapi bila lama-lama mesti akan jumpa orang punyalah!

You are going to be in university for almost 3 freaking years kot >,< Inn Shaa Allah boleh punya survive!

Aimie farzana said...

Yeah rasa terasing. most of my friends say that I look like a quiet person (pendiam) and they afraid to approach me. :') Uhhhh hope my university life getting better . Aminnnn

Raihan Shaklee said...

takpe dik. lama-lama oklah tu. nanti dunia bekerja pun sendiri juga. moga urusan dipermudahkan tau.