}

HOME Profile FOOD RECIPES FOLLOW DASHBOARD

Monday, November 28, 2016

Aurat

Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt
cat, cute, and kitten image
Harini topik kita tentang aurat wah. Tak adalah tujuan menulis pasal aurat ni bukan nak mengaibkan sesiapa sekadar untuk saling mengingati. AImie akui kadang-kadang aimie buang sampah atau nak angkat kiki just lapik kain tuala dan pakai baju lengan pendek but hukum dia still dosa even sekejap  \\.o//

Aimie ada terbaca satu quote kat google
Sehelai rambut wanita yang dilihat lelaki( bukan muhrim) dengan sengaja balasannya adalah 70,000 tahun di dalam neraka.
1 hari di akhirat = 1000 tahun dunia
Musim cuti ni kita berkumpul sanak saudara tak boleh main salam dan cabut tudung je, sebab just cabut tudung je dengan sepupu lelaki katanya tak ada batas, ada batas ye anak2

Lagi satu aimie nak sentuh pasal tudung, Sekarang ni ramai yang terlupa bahawasanya perempuan patu

  • Labuhkan tudung ( tutup dada anda) 
  • Pakai arm sock . ( pergelangan
  • Baju longgar ( Tak mau melekat-lekat) 
  • Baju tutup miss V dan punggung ( sekarang trend baju tuck inn dalam seluar gaya hipster) gan tangan aurat ) 
  • Pakai stokin ( Kaki pon aurat )
Lelaki pon sama . Pakai seluar pendek. Paras cukup-cukup lutut , bila ditegur katanya dah menutup aurat, Wahai cik abang kalang awak duduk seluar awak terangkat dah nampak kepala lutut. Tu bukan aurat ke? Satu lagi yang jenis tayang body awak kalau nampak pusat awak dah dosa tau

Yang ni carta aliran aurat untuk lelaki dan wanita.
Image resultRelated image
P/s : Aimie minta maaf if terkasar bahasa huhuhuhu.

No comments: