Aimie Farzana
About;
Aimie Farzana // 19

Shout here;

Recent post;
Blog Archieve

Followers;
Credit;
The Cretive!

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Mayra and Inficon . Edit by YOUR NAME.

Kucing
Tuesday, November 29, 2016 | 0 Comments
Bismillahirahmanirahim.  
Assalamualaikum semua,
bts, jin, and jungkook image
 Wah topik kita pasal kucing , eh sejak bila aku membela kucing. ahahaha. I bela kay. Eh tak family I bela . Macam mana I boleh terjebak ke kancah membela kucing? Panjang cerita dia woooooo... Tak apa aku akan cuba pendekkan dan padatkan.

Awal bulan June 2016
 Adik aku  atau nama panggilan udek main dekat luar rumah dengan kawan dia. Entah macam mana dia bawak balik anak kucing (kecik pula tu ) katanya jumpa depan rumah. Pelik pon ade kenapa bawak sekor je rupanya lagi sekor jiran jaga tak silap aku. Dahlah anak kucing aduh nasib dia ni dah pandai buka mata dan jilat susu fuhhh.
Well mak ayah aku berat hati nak bela kucing , begitu jugak aku ekekeke sebab waktu tu baru habis kursus BI dekat kolej yayasan felda then kena pula masuk kmns tension weh seminggu je lepas tu kena berambus dari rumah tak dapat berjimba dah lah kmns tu jauh si**.

So mak ayah aku setuju jelah bela kucing tu we all namakan dia kiki. Well kiki amatlah disayangi dan ditatang dan semenjak itulah aku mula sukakan kucing, aku tak penah peluk kucing atau cium atau angkat hahaha penakut weh. Tapi dengan adanya kiki wah aku makin berani. Siap gomol-gomol dia. Eh. Haha tension dia , nasib aku balik sebulan dua je. Ni cuti sem padan muka dia kena kacau dek aku jeh.
Kat matrik aku suka gak  kucing siapkan nama kucing lagi , ucapkan makasih kepada faten sebab tukang beri nama kehkehkeh.
No 1 tu nama dia kembang dan nombor 3 tu oyenn. Dua-dua penah menumpang depan bilik aku sampai masuk bilik dahlah payah nak halau huhuhu.

Minggu lepas aku balik , dia terlepas sangkar peh dia pergi menggatal woi. Sabar jelah adek aku irfan siap goncang2 pagar nak halau ingat si jantan tu nak  gaduh dengan kiki sebab gigit leher kiki . rupanya buat projek, mengamuk jugalah aku. Baru nak kahwinkan dia dengan kuceng yang berbaka scottishfold gitu. hahaha. Tak apalah hakak pasrah//

 Well. Sebabkan hadek aku ni kira cucu kategori bongsu family sebelah mak so bila mak long aku bela kucing dia gi namakan lala. Macam mana Mak long bela kucing well, abg uyik jumpa kucing tu dalam kotak bertutup (waktu raya) dah berulat-ulat dipenuhi tahi but uyik ni jiwa kental dia basuh wooo siap bela anak kucing tu gua tabik lu...

 Semenjak adek aku bela kucing hahaha sepupu sepapat semua bela kucing wah kelas gitu. Perasan sekajap.

Ya ampun panjang nya entry . Ada ke nak baca hahaha. tsk tsk.

dahlah bye...


Post a Comment

kaiwufvn